PERS

De pers over Het Jaar van Verlangen – 

Journalist Sander Janssens (NRC) was aanwezig bij de aftrap van Het Jaar van Verlangen. Op donderdag 16 februari verscheen zijn verslag hiervan in een groter artikel over de opmars van voorstellingen met een maaltijd. Lees hier het hele artikel.


© Jeroen Bessems

Ja, Marte Boneschansker is er eentje om te houden. Een maker die verbindt, je opnieuw de schoonheid van vreemden doet inzien. Bovendien beschikt ze over een prettig warme stem om naar te luisteren. Zij zoekt woorden, gevolgd door nog mooiere bevindingen.” – Theaterkrant 

Lees hier de hele recensie van Gina Miroula.

De pers over ROUW –

 

 

Hoe ga je op een goede manier om met rouw? 
In de nacht van 23 november was Marte te gast bij de Nacht van de EO. Luister het gehele interview hier terug.

Een interview in het Het Parool over ROUW, Het Jaar van Rouw en nieuwe projecten. Lees het interview van 14 november hier.


© Nina Schollaardt

Theaterkrant.nl
“Rouw is een zeer geslaagde voorstelling over verbroken relaties, het kwijtraken van familie, vriendschappen en landschappen. Rest alleen nog de vraag: hoe ga jij om met het einde? Hoe maak jij ruimte voor rouw?”

Op 3 november verscheen in de Volkskrant een artikel over ROUW. Lees hier het gehele artikel.


© Maarten Delobel

De pers over Het Jaar van Rouw –

 

 

 

Waarom 2022 het jaar van rouw is. Daar spraken Koosje Laan en Marte over met Brainwash. Lees hier het volledige interview. 

 

De dood leeft! Uitagenda Amsterdam besteedde er in hun magazine aandacht aan en sprak Marte over Het Jaar van Rouw.

Marte werd op 14 januari 2022 geïnterviewd door VPRO Nooit meer slapen over haar communityprogramma Het Jaar van Rouw. Beluister hier het gehele interview.

De pers over BLOOS de mannen –

De Standaard ****
‘Deze een-op-eenontmoeting is zo intiem dat je je eigen liggende lijf vergeet, om even in dat van een ander op te gaan.’

de Volkskrant ***
‘Bij ‘Bloos, de mannen’ luisteren bezoekers op een schitterende locatie naar verhalen over intimiteit en verlangen.’

 
 

De pers over BLOOS –

 

Theaterkrant ****
NRC  ****
Het Parool:
Zeer intieme ervaring in zorgvuldige theaterinstallatie.’
De Standaard:
Verhalen vertellen voor gevorderden.’

De pers over TOURIST –

Boneschansker ontlokt kwetsbare, maar strijdbare verhalen aan de vrouwen die ze onderweg tegenkomt. Dat is bijzonder.” – Theaterkrant

 

De pers over Marte –

Marte werd geïnterviewd door De Standaard over haar werk als theatermaker en model. Foto’s Heather Hazzan. Klik hier voor het gehele interview.

 

 

 


Marte werd geïnterviewd als ‘cultuurheld’ voor het september nummer Harper’s Bazaar. Foto’s Petrovsky & Ramone. Klik hier voor het hele interview.


Marte was te gast in de HUMAN-podcast Brainwash. Aan de hand van fragmenten uit BLOOS de mannen spreekt ze met Floortje Smit over mannelijkheid en sensualiteit.
Klik hier om de podcast te luisteren.