Het Jaar van Schaduw

Het Jaar van Schaduw

Jaarprogramma voor iedereen die klaar is voor een confrontatie met zichzelf

Wat is jouw schaduwrand? Welke duisternis in jezelf durf jij niet aan te kijken? En wat brengt je schaduw jou? Ontdek het in Het Jaar van Schaduw, een rijk en duister jaarprogramma én community waarin we samen jouw schaduwkanten onderzoeken. Iedere maand komen we samen in onze studio in Amsterdam West. 

Inschrijven kan nog t/m 21 maart! 

Dit programma is er voor iedereen die er klaar voor is zichzelf echt aan te kijken en volledig te omarmen, in al onze gruwelijke schoonheid. In 9 sessies omarm je je eigen duisternis en ga je, samen met de andere deelnemers, het gesprek aan met jouw schaduwzijde – aan de hand van de kunsten.

Verwacht een schaduwdiner, nachtwandeling langs de rafelrandjes van de stad, een gesprek met je schaduwzijde en gegidste theatrale ervaringen die je dieper doen afdalen in je onderbewuste. Verwacht een confrontatie met jezelf. 

Iedere maand leidt een andere kunstenaar de sessie. We kijken naar onze eigen donkerte en de schimmige tendensen in onze wereld en geschiedenis.

De 7 hoofdzonden (hoogmoed, lust, gulzigheid, hebzucht, jaloezie, wraak en luiheid) zijn onze gids in dit programma dat wordt samengesteld door Simomo Bouj, OTION, Maureen de Jong en Marte Boneschansker. Er is plek voor 60 deelnemers. Ben je klaar om jouw schaduw te ontmoeten?

 

Het Jaar van Schaduw wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds 21 en VSB Fonds.